Päästöjen hallinta rakennusurakoitsijan näkökulmasta ‑webinaarit
Karelia-ammattikorkeakoulu järjestää kolmen webinaarin sarjan aiheesta Päästöjen hallinta rakennusurakoitsijan näkökulmasta. Webinaarien tavoitteena on tarjota käytännön työkaluja päästöjen pienentämiseksi rakennusurakoitsijan ja työmaatuotannon näkökulmasta.
Webinaarisarjan sisällöllisestä toteutuksesta vastaa Sweco Oy:n asiantuntijat.
Webinaarit järjestetään marraskuussa kolmena peräkkäisenä tiistaina:
- 8.11. klo 14.00–15.00
- 15.11. klo 14.00–15.00
- 22.11. klo 14.00–15.00
Webinaarien kohderyhmää ovat erityisesti urakoitsijat ja muut rakennusalan yritykset, alan opiskelijat, koulutus‑, tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden edustajat. Webinaareihin osallistuminen on maksutonta mutta vaatii ilmoittautumisen. Webinaarienkuvaukset löydät alapuolelta.
Ilmoittautuminen on päättynyt
Päästöjen hallinta rakennusurakoitsijan näkökulmasta webinaarit:
8.11.2022, klo 14:00–15:00
OSA 1 — Rakentamisen Päästövaikutukset ja niiden arviointi
Ensimmäisessä webinaarissa käydään läpi rakentamisen päästöjen arvioimiseen liittyviä perusteita sekä keinoja vaikuttaa niihin. Käsiteltäviä teemoja ovat ympäristöjärjestelmät ja johtaminen, yrityksen toiminnan päästöt (GHG-protokolla), rakennuksen elinkaaren päästöt (LCA) sekä yleisimmät ympäristösertifikaatit.
Kouluttajina toimivat: Mia Andelin ja Satu Kangas
15.11.2022, klo 14:00–15:00
OSA 2 — Materiaalit ja kiertotalous
Toisessa webinaarissa tarkastellaan, miten materiaalivalinnat vaikuttavat rakennuksen hiilijalanjälkeen ja, miten kiertotalouden periaatteita voidaan toteuttaa rakennushankkeissa. Webinaarissa tarkastellaan myös työmaan logistiikan ja kuljetusten vaikutusta rakentamisen hiilijalanjälkeen.
Kouluttajina toimivat: Satu Kangas
22.11.2022, klo 14:00–15:00
OSA 3 — Energiatehokkuus ja uusiutuvan energian hyödyntäminen työmaatuotannossa
Kolmannessa webinaarissa keskitytään rakennustyömaan energiatehokkuuteen ja energian käyttöön osana rakennustyömaiden päästöjen hallintaa. Webinaarissa tarkastellaan konkreettisia keinoja, joilla työmaa-aikaiseen energian käyttöön ja energiatehokkuuteen voidaan vaikuttaa.
Kouluttajina toimivat: Oskari Loikkanen ja Satu Kangas
Päästöjen hallinta rakennusurakoitsijan näkökulmasta -webinaarit järjestää Karelia-ammattikorkeakoulun Rakentamisen vihreä siirtymä RAVI ‑projekti. RAVI-projektin tavoitteena on edistää rakentamisen vähähiilisten ratkaisujen ja prosessien käyttöönottoa, vahvistaa vähähiiliseen rakentamiseen liittyvää materiaali- ja tuoteosaamista sekä nopeuttaa digitalisaation hyödyntämistä rakentamisen prosesseissa. RAVI-projektin päärahoittajana toimii Pohjois-Karjalan maakuntaliitto REACT-EU EAKR-ohjelmasta.