Etusivu » Ajankohtaista » Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa puutuotteiden testauspalveluita

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tarjoaa puutuot­teiden testaus­pal­ve­luita

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun raken­nus­la­bo­ra­torio on toiminut jo vuodesta 1980 saakka hyväk­syttynä testaus­la­bo­ra­to­riona. Aiemmin testaukset ovat painot­tuneet pääasiassa akkre­di­toi­tuihin betonin laadun­val­von­ta­tes­tauksiin. Viime vuosina kehitystyön panoksia on kuitenkin suunnattu akustiik­ka­mit­tausten lisäksi puutuot­teiden mekaa­niseen testaukseen. Puutuot­teiden testauk­sesta onkin hyvällä vauhdilla muodos­tu­massa osa säännöl­listä testaus- ja palve­lu­toi­mintaa. Lähitu­le­vai­suuden suunni­tel­missa onkin liittää puutes­taukset osaksi akkre­di­toituja testauksia.

Viime aikoina puutuot­teiden testauk­sissa ollaan keski­tytty mekaa­nisten ominai­suuksien, kuten taivu­tus­lu­juuden ja kimmo­ker­toimen määrit­tä­miseen. Tulevai­suuden tavoit­teena on myös tarjota palve­luita kemial­listen testauksien tekemiseen, kuten esim. formal­de­hydin määri­tykseen. Viime vuosina labora­to­rio­ym­pä­ristöön inves­toidut testi­laitteet mahdol­lis­tavat puutuot­teiden testaukset myös suuren läpimitan koekap­pa­leille. Näille testauk­sille onkin ollut selkeä tarve varsinkin lähia­lueiden yrityk­sissä. Lisäksi puura­ken­teiden sekä pinta­kä­sit­te­ly­ai­neiden olosuh­de­tes­tauk­sille on ollut nähtä­vissä lisään­ty­nyttä tarvetta.

Lisätiedot:

Ville Mertanen, projek­ti­asian­tuntija
+358 46 923 1885
ville.mertanen(at)karelia.fi

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun puutuot­teiden testausym­pä­ristöä on kehitetty muun muassa osana Itä-Suomen yliopiston hallin­noi­massa Biopart­nerit-yhteis­pro­jek­tissa.