Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa puutuotteiden testauspalveluita

Karelia-ammattikorkeakoulun rakennuslaboratorio on toiminut jo vuodesta 1980 saakka hyväksyttynä testauslaboratoriona. Aiemmin testaukset ovat painottuneet pääasiassa akkreditoituihin betonin laadunvalvontatestauksiin. Viime vuosina kehitystyön panoksia on kuitenkin suunnattu akustiikkamittausten lisäksi puutuotteiden mekaaniseen testaukseen. Puutuotteiden testauksesta onkin hyvällä vauhdilla muodostumassa osa säännöllistä testaus- ja palvelutoimintaa. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa onkin liittää puutestaukset osaksi akkreditoituja testauksia.

Viime aikoina puutuotteiden testauksissa ollaan keskitytty mekaanisten ominaisuuksien, kuten taivutuslujuuden ja kimmokertoimen määrittämiseen. Tulevaisuuden tavoitteena on myös tarjota palveluita kemiallisten testauksien tekemiseen, kuten esim. formaldehydin määritykseen. Viime vuosina laboratorioympäristöön investoidut testilaitteet mahdollistavat puutuotteiden testaukset myös suuren läpimitan koekappaleille. Näille testauksille onkin ollut selkeä tarve varsinkin lähialueiden yrityksissä. Lisäksi puurakenteiden sekä pintakäsittelyaineiden olosuhdetestauksille on ollut nähtävissä lisääntynyttä tarvetta.

Lisätiedot:

Ville Mertanen, projektiasiantuntija
+358 46 923 1885
ville.mertanen(at)karelia.fi

Karelia-ammattikorkeakoulun puutuotteiden testausympäristöä on kehitetty muun muassa osana Itä-Suomen yliopiston hallinnoimassa Biopartnerit-yhteisprojektissa.