Etusivu » Ajankohtaista » Puurakentamisen sivusto uudistui

Puura­ken­ta­misen sivusto uudistui

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun puura­ken­ta­misen sivusto uudistui. Uudis­tuksen taustalla on Karelia-amk:n uudis­tuneen 2030 strategian tavoitteet sekä graafisen ilmeen päivitys. Uusi sivusto löytyy nyt osoit­teesta: www.rakentaminen.karelia.fi.

Raken­ta­misen vihreää siirtymää tukemassa

Suomessa on yli 1.5 miljoonaa raken­nusta, joiden kerrosala on lähes puoli miljoonaa neliö­metriä. Raken­nusten osuus Suomen kokonai­se­nergian kulutuk­sesta on noin 40% ja ne aiheut­tavat noin 36% kasvi­huo­ne­pääs­töistä. Europan komissio, valtiot ja kaupungit ovat asettaneet omia tavoit­teitaan olla tulevai­suu­dessa hiili­neut­raaleja. Näihin tavoit­teisiin pääse­mi­seksi on myös raken­nus­teol­li­suuden tehtävä oma osansa. Raken­ta­mi­sessa tulisikin pyrkiä luonnon­va­rojen tehok­kaaseen käyttöön, energia­te­hok­kuuden paran­ta­miseen ja hiili­ja­lan­jäljen pienen­tä­miseen.

Raken­ta­misen alan kehit­tä­minen on yksi Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun strate­gi­sista valin­noista osana Hiili­neut­raalit ratkaisut! ja älykästä tuotantoa ja palveluja! teemoja*. Kehit­tä­minen tapahtuu koulu­tuksen sekä sovel­tavan tutkimus- ja kehitys­toi­minnan kautta osana rakennus- ja talotek­niikan koulu­tus­vas­tuu­alueiden toimintaa.

Tutkimus ja kehit­tä­mis­toi­minnan painopisteet

Uusiu­tuvana ja hiiltä sitovana materi­aalina puu vastaa osaltaan raken­ta­misen alan tulevai­suuden haasteisiin. Puura­ken­ta­miseen liittyvä koulutus sekä tutkimus- ja kehit­tä­mis­toi­minta tuleekin myös jatkossa olemaan kiinteä osa Karelia-amk:n raken­nus­tek­niikan koulu­tus­vas­tuu­alueen toimintaa.

Viime vuosina, vähähii­lisen raken­ta­misen säädös­ke­hi­tyksen myötä, raken­nusten elinkaaren päästöjen hallinta on noussut yhdeksi kanta­vaksi teemaksi osana Karelia-amk:n sovel­tavaa tutkimus- ja kehit­tä­mis­toi­mintaa. Lisäksi digitaa­listen työka­lujen hyödyn­tä­minen osana raken­ta­misen prosesseja, erityi­sesti kiinteis­töjen ylläpi­dossa, tukee raken­ta­misen vihreää siirtymää.

Tutustu Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun raken­ta­misen alan tutkimus- ja kehit­tä­mis­toi­minnan painopis­tea­lueisiin:

* Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun strate­giassa on määri­telty viisi keskeistä teemaa, jotka ohjaavat koko organi­saation toimintaa.