Joensuun kauppatorille nousee kesäksi puinen ORIGAMI-paviljonki

Massiivipuinen ORIGAMI-paviljonki esittelee modernia puurakentamista kaupunkilaisille sekä sen vierailijoille. Paviljonki tarjoaa samalle kauppapaikan nuorille yrittäjille testata liikeideoitaan Joensuun näkyvimmällä paikalla kauppatorilla.

ORIGAMI-paviljongin materiaalina on käytettysuomalaisesta kuusesta valmistettua CLT-rakennuslevyä, joka toimii sekä rakenteellisena materiaalina että visuaalisena pintana.
Fyysisen rakennelman lisäksi teollista puurakentamista ja sen teknologioita esitellään virtuaalisesti. Paviljongin toinen funktio liittyy opiskelijalähtöisen yrittäjyyden edistäminen Karelian ja koulutuskuntayhtymä Riverian osalta, toteaa projektiasiantuntija Ville Mertanen Karelia-ammattikorkeakoululta.

Paviljonki on toteutettu Karelia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riverian ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Paviljongin pääsuunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet rakennusarkkitehtuurin, rakennus-, pintakäsittely- ja puualan opiskelijat.

ORIGAMI-paviljonki on toteutettu osana Karelia-ammattikorkeakoulun Puurakentaminen – vähähiiliset rakentamisen ratkaisut -projektin toimintaa. Projektin päärahoittaja toimii Pohjois-Karjalan maakuntaliitto EAKR-ohjelmasta.