Etusivu » Ajankohtaista » Joensuun kauppatorille nousee kesäksi puinen ORIGAMI-paviljonki

Joensuun kauppa­to­rille nousee kesäksi puinen ORIGAMI-pavil­jonki

Massii­vi­puinen ORIGAMI-pavil­jonki esittelee modernia puura­ken­ta­mista kaupun­ki­lai­sille sekä sen vierai­li­joille. Pavil­jonki tarjoaa samalle kauppa­paikan nuorille yrittä­jille testata liikei­deoitaan Joensuun näkyvim­mällä paikalla kauppa­to­rilla.

ORIGAMI-pavil­jongin materi­aalina on käytet­ty­suo­ma­lai­sesta kuusesta valmis­tettua CLT-raken­nus­levyä, joka toimii sekä raken­teel­lisena materi­aalina että visuaa­lisena pintana.
- Fyysisen raken­nelman lisäksi teollista puura­ken­ta­mista ja sen tekno­lo­gioita esitellään virtu­aa­li­sesti. Pavil­jongin toinen funktio liittyy opiske­li­ja­läh­töisen yrittä­jyyden edistä­minen Karelian ja koulu­tus­kun­tayhtymä Riverian osalta, toteaa projek­ti­asian­tuntija Ville Mertanen Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulta.

Pavil­jonki on toteu­tettu Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun, Pohjois-Karjalan koulu­tus­kun­tayhtymä, Riverian ja Savonia-ammat­ti­kor­kea­koulun yhteis­työnä. Pavil­jongin pääsuun­nit­te­lusta ja toteu­tuk­sesta ovat vastanneet raken­nusark­ki­teh­tuurin, rakennus‑, pinta­kä­sittely- ja puualan opiske­lijat.

ORIGAMI-pavil­jonki on toteu­tettu osana Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun Puura­ken­ta­minen – vähähii­liset raken­ta­misen ratkaisut ‑projektin toimintaa. Projektin päära­hoittaja toimii Pohjois-Karjalan maakun­ta­liitto EAKR-ohjel­masta.