Etusivu » Ajankohtaista » Korjausrakentaminen kerrostaloissa – Puunkäytöllä uusia mahdollisuuksia
10.11.2015 (päivi­tetty 8.12.2015)
Korjaus­ra­ken­ta­minen kerros­ta­loissa — Puunkäy­töllä uusia mahdol­li­suuksia.

Kiinteistöt ovat merkittävä varal­li­suuden muoto. Suomessa asuin­ker­ros­ta­lojen raken­ta­misen huippu sijoittui 70–80 ‑luvuille. Nyt nuo raken­nukset ovat tulleet pisteeseen, jolloin kiinteis­töjen omistajien on miettittävä keinoja niiden arvon säilyt­tä­mi­seksi, energia­te­hok­kuuden paran­ta­mi­seksi sekä asuin­mu­ka­vuuden ja esteet­tö­myyden lisää­mi­seksi.
Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun Wärtsilä kampuk­sella 8.12.2015 järjes­tet­tä­vässä Info-iltapäi­vässä esitellään ratkaisuja vanhojen kerros­ta­lojen korjaus­ra­ken­ta­miseen, teollisen puura­ken­ta­misen ratkaisuja sekä kokemuksia niiden käytöstä. Lisäksi kuullaan puheen­vuoroja, muun muassa palomää­räyk­sistä liittyen puun käyttöön korjaus­ra­ken­ta­mi­sessa sekä Joensuun kaupungin tavoit­teita lähiöiden uudis­ta­mi­seksi.
Tilaisuus on tarkoi­tettu kiinteis­töjen omista­jille, isännöit­si­jöille, taloyh­tiöiden päättä­jille, suunnit­te­li­joille ja raken­nus­liik­keille, jotka ovat tekemi­sissä kerros­ta­lojen korjaus­ra­ken­ta­misen kanssa. Tilaisuus on maksuton, mutta kahvi­tar­joilun vuoksi pyydämme ilmoit­tau­tu­mista tapah­tumaan 4.12 mennessä. Ilmoit­tau­tu­minen ja lisätiedot sähkö­pos­tilla osoit­teeseen: [email protected] .
Tilai­suuden järjestää Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun BiNo – Puura­ken­ta­misen osaamisen siirto ‑hanke. Hankkeen päära­hoit­tajana toimii Pohjois-Karjalan Maakun­ta­liitto Itä- ja Pohjois-Suomen EAKR-ohjel­masta. Lisätietoja hankkeesta.
Tilai­suuden materi­aalit:
Kaupunki lähiöiden uudis­tajana
Samuli Salo, Joensuun kaupunki
Puun käyttö kerros­ta­lojen sanee­rauk­sessa – palomää­räykset
Tommi Mukkala, Pohjois-Karjalan pelas­tus­laitos
Lähiöiden käyttäjä- ja liike­toi­min­ta­läh­töinen korjaus­kon­septi
Yrsa Cronhjort, Aalto-Yliopisto: Arkki­teh­tuurin laitos
Case: 70-luvun lähiö­ker­ros­talon korjaus­suun­nittelu
Juuso Suhonen, Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu
Esteet­tömyys vanhoissa kerros­ta­loissa – Jälkia­sen­nus­hissit
Kari Heiskanen, Kone Oyj
Esival­mis­tetut puuele­mentit lisäker­ros­ra­ken­ta­misen ratkaisuna
Vesa Saare­lainen, Koskisen Oy
Lisäker­rosten raken­ta­minen vanhaan kerros­taloon – Teknis­ta­lou­del­linen tarkastelu 
Esko Torssonen, Korhonen Yhtiöt Oy