Etusivu » Ajankohtaista » Puurakentamisen oppia Virosta

15.6.2016

Puura­ken­ta­misen oppia Virosta
 

Karelia-amk:n Puura­ken­ta­misen osaamisen siirto ‑projekti järjesti tutus­tu­mis­matkan Kodumaja AS:n tehtaalle Viroon. Vierailun aikana tutus­tuttiin yrityksen toimintaan, tuotantoon ja tuotteisiin.

Kodumaja AS on perus­tettu vuonna 1995. Konserni harjoittaa asuntojen suunnit­telua, valmis­tusta, raken­ta­mista ja myyntiä. Suurin osa (95%) Kodumajan tuotteista menee vientiin, pääasiassa Norjaan. Kodumaja toimitti muun muassa puura­ken­teiset tilae­le­mentit maailman korkeimpaan puuker­ros­ta­lo­koh­teeseen Norjan Bergeniin.

 

 

Kodumajan myynti­joh­tajan Andrus Leppikin (kuvassa vasem­malla) mukaan Viron talouden romahdus, vuonna 2009 pakotti yrityksen miettimään uudelleen toiminta-ajatustaan ja tehos­tamaan tuotan­toaan. Tuo ajankohta oli yrityksen kehityk­sessä merkittävä, sillä yhden heikon vuoden jälkeen yritys on jatkanut kasvuaan tasai­sesti. Yrityksen päätuote on tällä hetkellä ranka­run­koiset tilale­mentit, jotka räätä­löidään asiakkaan tarpeen mukaan. Viime vuonna yrityksen liike­vaihto oli vuonna 2015 noin 56 milj. euroa. Tuotan­to­lai­toksia yrityk­sellä on kaksi, molemmat Tartossa. Lisäksi konsernin palve­luk­sessa työsken­telee tällä hetkellä yli 500 henkilöä.

 

 

Tutus­tu­mis­käynnin ja käytyjen keskus­te­lujen perus­teella voidaankin sanoa, että yrityksen toiminta näyttäytyy varsin vakuut­ta­valta. Tuotteet ovat hyvin viimeis­teltyjä ja niiden valmis­tukseen on käytetty laaduk­kaita tuoteosia. Asiakas on otettu hyvin huomioon yrityksen palve­lu­pro­ses­seissa ja toiminta on ratkai­su­kes­keistä. Tuotteiden hintataso on myös varsin kilpai­lu­ky­kyinen, johtuen osittain Viron alhai­sem­mista työvoi­ma­kus­tan­nuk­sista, mutta myös toiminnan tehok­kaasta organi­soin­nista.
 


Lisätietoja:

www.kodumaja.ee