Etusivu » Ajankohtaista » Joensuussa panostetaan puurakentamiseen

8.8.2014

Joensuussa panos­tetaan puura­ken­ta­miseen

Pohjois-Karja­lassa Joensuun seudulla puura­ken­ta­minen on hyvässä myötä­tu­lessa. Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on nostanut ensim­mäisenä ammat­ti­kor­kea­kouluna suomessa puura­ken­ta­misen yhdeksi strate­gisen kehit­tä­misen kohteeksi ns. painoa­laksi.

Samaan aikaan Joensuu on valittu valta­kun­nal­lisen INKA — innova­tii­viset kaupungit ‑ohjelman veturiksi vastuu­alueena Biotalous. Lisäksi Joensuun alueella on vireillä huomat­tavia uudis- ja saneeraus- ja aluera­ken­ta­misen kohteita, jotka tarjoavat puura­ken­ta­misen kehit­tä­mi­selle erittäin hyvät lähtö­kohdat.

Puura­ken­ta­misen kotipaikkana Karelia ammat­ti­kor­kea­koulun toimin­nassa on Liike­ta­louden ja tekniikan keskuksen yhtey­dessä toimiva raken­nus­tek­niikan koulu­tus­oh­jelma. Puura­ken­ta­mista tarkas­tellaan monia­lai­sesta näkökul­masta, sillä se kytkeytyy myös syksyllä 2014 alkavaan talotek­niikan koulu­tukseen sekä toiseen Karelia ammat­ti­kor­kea­koulun  strate­gisen painoalan toimintaan — Uusiutuva energia. Viimei­simmän tiedon saaminen puura­ken­ta­misen painoalan kehit­tä­miseen varmis­tetaan tiiviillä yhteis­työllä kotimaisen että Euroopan laajuisen kumppa­ni­ver­koston avulla.

Puura­ken­ta­misen painoalan osalta tavoi­tellaan merkit­tävää kansal­lista ja kansain­vä­listä hanke­toi­mintaa, joka tähtää puura­ken­ta­misen toimialan kehit­ty­miseen. Hanke­toi­minnan avulla tullaan myös kehit­tämään fyysisiä toimin­taym­pä­ristöjä, joiden avulla edistetään varsinkin pk-yritysten kilpai­lu­kykyä. Panos­ta­malla puura­ken­ta­misen kehity­sym­pä­ris­töjen ja sisäl­töjen kehit­tä­miseen varmis­tetaan samalla myös viimeisin tieto insinöö­ri­kou­lu­tuksen käyttöön.

Lisätiedot:

Mikko Matveinen
Projek­ti­pääl­likkö, puura­ken­ta­minen

[email protected]
+358 50 370 5830

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu
Karja­lankatu 3, 80200 Joensuu